Google I/O: Нови начини да осигурите на потребителите си централно място в приложенията и плащанията си

No Comments

 

I/O е вълшебно време за Google. Всяка година хиляди програмисти се събират край централата на Google, за да споделят нови идеи за продукти и да научат за последните ни нововъведения в компютърните технологии.
Срещаме се във вълнуващо време за общността на програмистите. Сега потребителите имат по-голям избор от всякога – например къде да пазаруват, какво да гледат, кои игри да играят и как да общуват с близки и приятели. Затова продуктът Ви трябва да се отличава. Нуждаете се от инструменти, които да помогнат за разширяването на бизнеса Ви. И трябва осигурите положителни впечатления за потребителите си.
Смятаме, че можем да помогнем. Гледайте видеа тук. Дайте възможност на потребителите да плащат с Google
От днес започваме да разширяваме пакета си с решения за плащане. Приложният програмен интерфейс (API) на Google Payment дава възможност на търговците и програмистите да повишат осъществяването на реализации при плащане, като предлагат на потребителите лесен начин за плащане с кредитни и дебитни карти, запазени в профилите им в Google. Потребителите ще разполагат с удобен достъп до няколко опции за плащане с Google, като например кредитна или дебитна карта, запазени по-рано чрез Android Pay, карта за плащане в Google Play Магазин или начин на плащане, съхранен чрез Chrome. И ще могат да използват тези запазени опции за плащане в мобилни сайтове и приложения на трети страни, както и с Google Асистент, докато са в движение.
Плащане с Google за храна от Panera Bread чрез Google Асистент
За потребителите това означава по-бързо плащане. Повече няма да изпускат изгодна оферта, защото са в градския транспорт и не искат да показват кредитната си карта пред непознати. Нито ще изпитват раздразнение от това, че са попаднали на разпродажба, която завършва в полунощ, докато си лежат удобно в леглото, а кредитната им карта е в другата стая. Потребителите могат да си спестят време и главоболия, като използват кредитни и дебитни карти, запазени в профила им в Google, когато видят опцията за плащане с Google в поддържаните приложения или сайтове.
За програмистите този приложен програмен интерфейс (API) е значително нововъведение, което може да помогне за по-бързо плащане, да стимулира повече реализации, да доведе до увеличаване на продажбите и до намаляване на изоставените кошници – всичко това чрез едно лесно интегриране. Научете повече за API на Google Payment тук.
Печелете повече от приложенията си с изцяло новата версия на AdMob
Хората постоянно използват мобилните си устройства, за да пазаруват, да общуват и да се забавляват. За програмистите една възможност за осигуряване на приходи са покупките в приложения, а друга са рекламите.
Услугата AdMob е създадена, за да поддържа екосистемата на приложенията. При над 1 милион приложения за iOS и Android AdMob е изплатила над 3,5 милиарда долара на програмисти. Но можем да помогнем още повече за успеха Ви.
Днес представяме напълно преосмислена услуга AdMob. Създадохме AdMob изцяло наново, като сега услугата се използва по-лесно и предоставя по-задълбочена статистика за работата на потребителите с приложенията Ви.
По-лесно използване: Приложихме Material Design към всички аспекти на облика на AdMob, за да осигурим лесна и интуитивна практическа работа в цялата платформа – и на мобилни устройства, и на компютри. Ще успявате да свършите повече за по-малко време. По-долу можете да видите колко е лесно да изберете наблюдавано от Вас приложение, да проверите ключовите му показатели и бързо да предприемете действия за фина настройка на ефективността му.
Нов дизайн на интерфейса на AdMob
По-задълбочена статистика: В ядрото на новата версия на AdMob също така внедрихме Google Анализ за Firebase, така че да имате бърз достъп до най-важните за бизнеса Ви показатели. След като свържете профилите си в AdMob и Firebase, ще можете от едно място да виждате подробни данни за рекламните приходи и статистика за потребителите, като покупки в приложението и време, прекарано в него.
                                     Табло за управление в AdMob за Google Анализ за Firebase
Познавайте потребителите си и ги намирайте с универсални кампании за приложения
Печеленето на пари от приложението Ви е само част от задачата. Също така трябва да мислите как да разширявате потребителската си база.
Иновациите на Google в приложенията доведоха до над 5 милиарда инсталирания от реклами. Сега помагаме на програмистите да стимулират над 3 милиарда събития в приложения за тримесечие – като например когато потребителите добавят артикул в кошницата си или стигнат трето ниво от игра. Програмистите се насочиха към универсалните кампании за приложения (УКП), тъй като този универсален тип кампания увеличава обхвата Ви и осигурява максимален брой инсталирания на приложението от най-големите собствености на Google: Google Play, Търсене, YouTube, Gmail и Дисплейна мрежа. УКП използват технологията на Google за машинно обучение, за да оценяват множество сигнали в реално време и да прецизират всяка реклама, така че да Ви помогнат да достигате до най-ангажираните си потребители. Продължаваме усилено да работим по УКП и добавяме в този тип кампании нововъведения за още по-ефективно популяризиране на приложенията.
Ангажирайте потребителите в ключови моменти на откриване, като използвате новите разположения в Google Play от универсалните кампании за приложения
Всеки месец Android е с обхват от над 2 милиарда активни устройства, а Google Play е налице в над 190 държави по света. Това е мястото, което потребителите посещават, за да откриват нови приложения и игри. В допълнение към търсенето на приложения, които да изпробват, потребителите все по-често преглеждат Google Play Магазин и намират препоръки за нови приложения.
За да помогнем на тези потребители да открият повече от приложенията Ви, въвеждаме нови рекламни разположения в началната страница и на страниците с малки обяви за приложенията в Google Play Магазин. Тези нови разположения, налични само в УКП, помагат да достигате да потребителите в „режим на откриване“, докато плъзгат екрана, докосват и превъртат в търсене на следващото си любимо приложение.
Нови рекламни разположения за достигане до потребителите, които преглеждат Google Play
Откривайте още от най-добрите си потребители чрез новите опции за офериране в универсалните кампании за приложения
Някои потребители са по-ценни за бизнеса Ви от други – като например играчите, които преминават на следващи нива в играта Ви, или активно пътуващите, които резервират по няколко полета на месец. Затова в УКП разширяваме стратегиите за Интелигентно офериране, за да Ви помогнат да придобиете повече от тези потребители с висока стойност. Чрез Интелигентно офериране можете да приспособите офертите си към уникалните си бизнес цели – целева цена на придобиване (tCPA) или целева възвръщаемост на разходите за реклама (tROAS). УКП Ви осигуряват подходящите потребители въз основа на целите Ви: инсталирания, събития и не след дълго, стойност. Тази актуализация ще се предоставя поетапно на програмистите за iOS и Android през идните месеци.
Представяме Ви нова програма за измерване – App Attribution Partners
Много програмисти разчитат на външни доставчици на услуги за измерване, за да измерват въздействието на рекламите и да получават ценна статистика за ангажирането на потребителите с приложението им. За да Ви помогнем да реагирате на тези статистически данни по-бързо и по-директно, представяме App Attribution Partners – нова програма, предназначена да интегрира данните от 7 глобални компании направо в AdWords.
Приветстваме с „добре дошли“ adjust, Adways, AppsFlyer, Apsalar, CyberZ, Kochava и TUNE… За нас е удоволствие да работим заедно!
Интегрирането на AdWords с тези партньори означава, че ще имате по-последователни, надеждни и подробни данни, когато преглеждате показателите за приложенията. Вече можете да предприемате действия с увереност и да сте постоянно осведомени за ефективността на бизнеса си.
Потребителите прекарват все по-голяма част от живота си онлайн, затова за програмистите е още по-важно да ги поставят на централно място във всичко, което правят – от проектираните приложения през осигуряваната практическа работа до начините, по които помагат на хората да купуват. Знаем, че това невинаги е лесно, затова ние от Google сме на разположение, за да помогнем.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

За нас и за този блог

Ние сме компания за дигитален маркетинг с фокус върху подпомагане на нашите клиенти да постигнат отлични резултати в няколко ключови области.

Изпратете запитване 

Абонирайте се за нашия бюлетин!

More from our blog

See all posts