Пренасяне на скоростта на AMP към рекламите в мрежата за търсене и дисплейната мрежа

No Comments
Успехът в мобилната среда е невъзможен, ако не вършите правилно основните неща. Хората избират марките, които отговарят на нуждите им незабавно и безпроблемно. Това означава, че независимо колко голям изглежда сайтът Ви, ако се зарежда бавно, потребителите ще го изоставят и Вие ще губите.
Проектът с отворен код Accelerated Mobile Pages (AMP) стартира преди 18 месеца, за да ни помогне да направим мрежата по-добра и с по-бърза практическа работа. Оттогава разширяваме начините, по които извеждаме бързозареждащи се AMP страници в Google Търсене, – като се започне от карусела с водещи теми и се стигне до обявите в органичното търсене.
Днес въвеждаме два нови начина, с които използваме скоростта на AMP за подобряване на ефективността при рекламиране. Първо, стартираме нова бета версия на AdWords, която Ви дава възможност да използвате бързозареждащи се AMP страници като целеви страници за рекламите в мрежата за търсене. Второ, ускоряваме рекламите, показвани в дисплейната мрежа на Google, като използваме същата технология, която прави AMP страниците толкова бързи.
Подобряване на ROI на кампаниите с бързи като светкавица целеви страници с AMP
По-рано казахме, че средното време за зареждане на AMP страница от мрежата за търсене на Google е под една секунда. Макар че това е достатъчно бързо, миналата седмица обявихме, че тези страници вече са два пъти по-бързи. Нищо чудно, че AMP са приети толкова широко – публикувани са повече от 2 милиарда AMP страници от 900 000 домейна. Рекламодатели като Johnson & Johnson, Toll Brothers и eBay вече установиха увеличение на ангажираността с марката чрез насочване на хората към AMP страници от резултатите от органичното търсене.
Новата бета версия на AdWords пренася предимствата от ефективността на по-бързите мобилни страници към кампаниите в мрежата за търсене. Сега, когато рекламодателите свържат рекламите си в мрежата за търсене с целеви страници с AMP, потребителите ще получат бързата практическа работа с мобилната мрежа, която са свикнали да очакват от AMP страниците в Google Търсене. Ако сте заинтересувани да участвате в бета версията, регистрирайте се тук.
„Разбираме колко е важна скоростта при провеждане на ефективни кампании за рекламиране. Ето защо сме невероятно развълнувани от възможността да приложим скоростта на AMP към платените си кампании в AdWords,“ заявява Аарон Кок (Aaron Cocks), мениджър „Оптимизиране на онлайн маркетинга“ в Toll Brothers.
„Johnson & Johnson получи отлични резултати при тестване на AMP със страниците си за продуктова информация. За конкретни страници установихме подобряване на скоростта 10 пъти, а на степента на ангажираност – с 20%. J&J очаква с нетърпение да разшири прилагането на AMP,“ заявява Пол Ортмайер (Paul Ortmayer), старши мениджър „Дигитален анализ“, Johnson & Johnson
Показване на дисплейните реклами с AMP
Когато рекламите се зареждат бързо, вероятността хората да ги видят се увеличава. Това означава, че медийните бюджети се използват по-ефективно и стратегиите за отправяне на послания осъществяват пълния си потенциал. Бързозареждащите се реклами създават също по-добра практическа работа за потребителите.
За да подобри и ускори практическата работа с рекламите в мрежата, проектът AMP стартира миналата година The AMP Ads Initiative. С нея технологията, задвижваща бързозареждащите се AMP страници, се прилага към рекламите.
От днес нататък голям брой реклами, показвани в AMP страници в дисплейната мрежа на Google, автоматично ще бъдат конвертирани и показвани в новия рекламен формат с AMP. Установихме, че тези реклами се зареждат 2,5 пъти по-бързо от обикновените, въпреки че рекламното послание изглежда абсолютно същото. В крайна сметка така е сигурно, че посланията Ви действително се виждат от предвидената аудитория и че практическата работа на потребителите с марката Ви е безпроблемна.
Скоростта има значение. За да отговорите на нуждите на днешните клиенти, трябва да сте бързи. Пренасянето на скоростта и ефективността на AMP към рекламирането ще Ви помогне да провеждате по-ефективни кампании, които отговарят на ускорените очаквания на потребителите.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

За нас и за този блог

Ние сме компания за дигитален маркетинг с фокус върху подпомагане на нашите клиенти да постигнат отлични резултати в няколко ключови области.

Изпратете запитване 

Абонирайте се за нашия бюлетин!

More from our blog

See all posts