Опростен метод за отчитане на реализации от Google Adwords

No Comments

google-adwords-conversion-tracking-smart-modules

Проследяването на реализациите бе въведено в AdWords през 2001 г. с цел измерване на това, какво се случва, след като някой кликне върху рекламата Ви. Възможността да знаете дали хората са извършили желано действие на сайта Ви, или не, означава, че можете да определите кои ключови думи, реклами и кампании са най-ефективни. Първоначалният показател за измерване на реализациите бе доста опростен – отчиташе се само дали кликване върху реклама води до някакъв тип действия на сайта Ви. Този остарял показател вече се нарича „Кликвания, довели до реализация“ в AdWords. 

През 15-те години от въвеждането на проследяването на реализациите бяха направени множество подобрения в измерването и приписването на реализациите. По-конкретно групата от графи „Реализации“ Ви дава цялостна представа за това, колко реализации са привлечени от AdWords за бизнеса Ви. За да опростим нещата, показателят „Кликвания, довели до реализация“ скоро ще бъде оттеглен, като „Реализации“ ще стане стандартният начин за измерване на ценни за бизнеса Ви действия.

Показателят „Реализации“ е идеалният начин за измерване на тези ценни действия, като повечето рекламодатели вече го използват като основен показател за отчитане и офериране.  Той може да измерва поведение, обхващащо няколко кликвания или събития с реализация. Например показателят може да използва модели на приписване, различни от „Последно кликване“, и различни възможности за отчитане.  Той може също да измерва важни ориентирани към мобилните устройства действия, като реализации от кръстосване на устройства и посещения на магазина. От друга страна нищо от това не е възможно с показателя „Кликвания, довели до реализация“. Поради тези и много други причини „Кликвания, довели до реализация“ няма да се поддържа след септември 2016 г.

Ако вече използвате „Реализации“ за отчитане и офериране, не е необходимо действие от Ваша страна. Въпреки това, ако използвате целева CPA или подобрена CPC и основният показател на офертата Ви е настроен на „Кликвания, довели до реализация“, трябва да се подготвите да актуализирате до „Реализации“ до 21 септември. Създадохме лесен инструмент за мигриране, ако автоматизирате оферирането си въз основа на „Кликвания, довели до реализация“, който ще изпращаме по имейл на засегнатите профили. Разбира се, винаги можете да актуализирате настройките си ръчно.

1

Настройката за показател на офертата за реализации в AdWords

Ако разчитате на графата за отчитане „Кликвания, довели до реализация“ при вземането на решения относно оферирането и бюджетирането, Вие също трябва да преминете към „Реализации“. Тази графа може да бъде конфигурирана да отчита стойности, подобни на тези в графата „Кликвания, довели до реализация“, въпреки че трябва да прегледате настройките, за да се уверите, че отчитате най-важните за бизнеса си действия. Показателят „Реализации“ може да Ви осигури всичко, което прави „Кликвания, довели до реализация“, и много повече.

Ако се наложи да актуализирате, трябва да имате предвид няколко съображения, докато правите промяната:

  • Изберете кои от измерваните от Вас действия, водещи до реализация, да бъдат включени в графата „Реализации“. Във „Всички реализации“ все още могат да бъдат измервани други действия.
  • Определете дали след кликване да отчитате няколко екземпляра на реализация, или само един.
  • Персонализирайте прозорците и стойностите на реализациите (ако е необходимо).
  • Прегледайте стойностите на реализациите от кръстосване на устройства, които ще бъдат включени в графата „Реализации“ през септември.
  • Изтеглете всички досегашни отчетни статистически данни за „Кликвания, довели до реализация“, които искате да запазите.

2

Можете да коригирате настройките за всяко действие, водещо до реализация, в AdWords

Точното отчитане на реализациите е важно и е наложително да се настрои правилно, тъй като онлайн поведението се променя.

http://adwords-bg.blogspot.bg/

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

За нас и за този блог

Ние сме компания за дигитален маркетинг с фокус върху подпомагане на нашите клиенти да постигнат отлични резултати в няколко ключови области.

Изпратете запитване 

Абонирайте се за нашия бюлетин!

More from our blog

See all posts