Нововъведение в TrueView рекламите

No Comments

Спомнете си последния видеоклип, който гледахте в YouTube. Как го открихте? Приятел ли Ви го изпрати? Кликнахте ли върху връзка в блог или социалните медии? Или направихте онова, което правят ежедневно милиони потребители в YouTube – влязохте в платформата, за да намерите нещо за гледане?

За да спечелите потребителите, които избират кой видеоклип да гледат, създадохме рекламите TrueView за откриване (познати преди като дисплейни реклами TrueView) – формат, който е специално пригоден да помогне на потребителите да открият съдържанието за марката Ви. Днес не само променяме името, а правим рекламите TrueView за откриване още по-мощни, като ги обвързваме с по-уместни реклами на страниците с резултати от търсенето и с пълно покритие на рекламните места в приложението YouTube. Това означава, че за пръв път рекламите TrueView за откриване ще се показват в резултатите от мобилното търсене. Освен това благодарение на промените, които направихме в уместността на рекламите в мрежата за търсене, експериментите ни показват общо увеличение на CTR от 11%.

 

 

Рекламите TrueView за откриване са толкова мощен формат, тъй като осигуряват висока степен на ангажираност – когато потребителите кликнат върху видеоклипа Ви, това е силен сигнал, че се интересуват от марката Ви. Поради тази причина потребителите гледат средно един допълнителен видеоклип от марката Ви в рамките на 24 часа, след като са гледали рекламата Ви TrueView за откриване[1]. Този формат е разработен да спечели аудиторията Ви и да я насочи към съдържанието Ви, когато търси нещо интересно за гледане.

Тъй като рекламите TrueView за откриване улавят аудиторията Ви, когато вниманието й е заострено, забелязваме, че средно те привличат над пет пъти повече кликвания върху предоставените от рекламодателите подканващи фрази, отколкото TrueView в поток. Те са отлични и за популяризиране на по-обемното Ви съдържание.

Рекламодатели като Benefit Cosmetics използват рекламите TrueView за откриване, за да усилят марковото си съдържание. В неотдавнашна кампания фирмата е използвала формата, за да достигне до потребителите, докато търсят и сърфират по темата за най-новите тенденции в оформянето на вежди. „Искахме да се впишем по естествен начин и наистина да привлечем внимание към марката и същността на фирмата ни, но в същото време да бъдем изключително полезни за клиента, когато ни търси“, казва Никол Фруши (Nicole Frusci), вицепрезидент на Benefit, отговарящ за маркетинга на марката и дигиталния маркетинг. Като показва уместно съдържание в резултатите от търсенето в YouTube и на сродни страници за гледане на видеоклипове, Benefit успява да увеличи абонаментите за канала си с 20% и да привлече още 663 000 спечелени показвания в допълнение към своите 1,2 милиона платени показвания.

Но защо да четете всичко за отличните качества на рекламите TrueView за откриване, щом вместо това можете да гледате видеоклип? Твой ред е, Джош:

Тези промени ще бъдат въведени през следващите няколко седмици – следете за съобщения в AdWords или DoubleClick Bid Manager, за да можете да започнете да ангажирате най-квалифицираната си аудитория в ключовите моменти на откриване в YouTube.

Ники Ретке (Nicky Rettke), групов продуктов мениджър, реклами в YouTube

http://adwords-bg.blogspot.bg/

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

За нас и за този блог

Ние сме компания за дигитален маркетинг с фокус върху подпомагане на нашите клиенти да постигнат отлични резултати в няколко ключови области.

Изпратете запитване 

Абонирайте се за нашия бюлетин!

More from our blog

See all posts