Нова функция Smart Bidding на Adwords за по-мощно автоматизиране на офертите

No Comments

Ефикасното и ефективно управление на офертите е основополагащ компонент на всяка успешна програма за дигитален маркетинг. Днес с радост представяме Smart Bidding, новото име, което дадохме на автоматичното офериране въз основа на реализациите в AdWords и DoubleClick Search и което отразява мощното машинно обучение, стоящо зад него.

По-интелигентно офериране за подобряване на ефективността

Smart Bidding е създадено въз основа на задълбочения опит на Google в използване на машинното обучение за задействане на широк набор от продукти, включително Google Асистент, автоматичното създаване на албуми в Google Фото и AlphaGo, първата компютърна програма, победила професионален играч в играта Го. Smart Bidding може да взема под внимание милиони сигнали, за да определи оптималната оферта, като непрекъснато прецизира моделите на ефективност на реализациите Ви на различни нива на офертата, за да Ви помогне да получите повече от маркетинговия си бюджет.

Дори когато се натъква на области с по-нисък обем на реализациите, способностите за обучение на Smart Bidding бързо повишават максимално точността на моделите Ви за офериране, за да подобрят начина, по който оптимизирате многокомпонентната страна. То оценява образци в структурата на кампаниите Ви, целеви страници, рекламен текст, информация за продукта, ключови фрази и много други, за да идентифицира по-уместни сходства в елементите за офериране, така че ефективно да заема обучения от тях.

Освен способностите за машинно обучение Smart Bidding е изградено върху три стълба, вдъхновени от отзивите, получени от Вас за това, какво е важно в решението за офериране:

  •      прецизно оптимизиране на офертите, пригодено към условията, в които се намират потребителите;
  •      гъвкави контроли на ефективността, които вземат под внимание уникалните цели на бизнеса Ви;
  •      прозрачно отчитане, което осигурява ясен поглед върху ефективността на офертите Ви.

В AdWords сме подготвили няколко нововъведения, които се очакват скоро в тези области. Получете пълен общ преглед на Smart Bidding на AdWords тук.

Нови сигнали за офериране, които Ви дават по-богат поглед върху условията, в които се намират потребителите

Интелигентното офериране в AdWords приспособява офертите към всеки отделен търг в продуктите на Google – това наричаме „офериране по време на търга“. То дава възможност да се регистрират разнообразните сигнали, които съставят условията, в които се намират потребителите в конкретен търг, и включва сигнали, като например устройство и местоположение, които са налице като ръчни корекции на офертите, плюс допълнителни сигнали и комбинации от сигнали, характерни за AdWords, например браузър и език. Непрекъснато проучваме нови сигнали за добавяне към моделите ни за офериране, които са въздействащи фактори за прогнозиране на ефективността. Те включват допълнения, като намерението за местоположение и сходни атрибути на продукти, както и други, като сезонност и конкурентоспособност на цените, които се очакват скоро. Научете повече.

Настройване на цели за ефективност по устройства с офериране за целева CPA

Устройството е основна величина в оптимизирането на кампании, а новата целева CPA с цели за ефективност по устройства Ви дава възможност да разделите целите за CPA по устройства. Ако например сте рекламодател в областта на телекомуникациите, който привлича възможни клиенти с по-добро качество от мобилни устройства поради по-високите проценти на реализация от обаждания и посещения на магазина, сега можете да зададете по-висока целева CPA за мобилни в сравнение с други устройства, за да вземете предвид тези офлайн данни. Това ще стане достъпно за всички рекламодатели през следващите няколко седмици за кампании в дисплейната мрежа и мрежата за търсене.

Състояния на офертите и сигнали, изведени на преден план

Прозрачното отчитане, предлагано от Smart Bidding на AdWords, Ви показва точно каква е ефективността на стратегиите Ви за офериране и незабавно сигнализира за проблеми, които се нуждаят от вниманието Ви. Това включва нови сигнали, конкретно свързани с оферирането, които са на разположение сега и изчерпателни отчети за ефективността за стратегии за офериране на ниво кампания, които се въвеждат понастоящем. През следващите седмици също така ще интегрираме състоянията на офериране на преден план в основните графи за състоянието на кампаниите и рекламните групи. Научете повече за тези нови функции за отчитане.

Рекламодатели като AliExpress, SurveyMonkey и Capterra вече използват Smart Bidding на AdWords, за да стимулират по-добра ефективност.

 

1AliExpress е дъщерно дружество на Alibaba Group и развива електронна търговия на дребно в световен мащаб. Те използват проектокампании и експерименти, за да тестват целевата CPA в сравнение със съществуващото им решение за офериране. Джеси Шенг (Jessy Sheng), маркетингов мениджър, казва: „Искахме да получим достъп до по-разнообразни сигнали, за да направим оферирането си по-динамично и да увеличим онлайн продажбите на голям брой пазари.“ Само след един месец тестване на целевата CPA, те установили 93% увеличение на реализациите и 46% намаление на CPA.“ „С проектокампании и експерименти можем лесно да тестваме нови стратегии за офериране по-бързо от всякога, а това е важно в нашия бизнес, който се движи на високи скорости. Smart Bidding с целевата CPA доведоха до фантастични, приложими резултати и с удоволствие ще ги разширим, така че да обхванат още кампании.“

2 (1)SurveyMonkey е лидер в отрасъла на уеб базираните проучвания. Поради силната конкуренция за ключовите й думи, отличното управление на офертите е приоритет за SurveyMonkey с цел максимално повишаване на ефективността, извличана от маркетинговия им бюджет. „Отворени сме за тестване на всяка функция, която ще ни донесе повече реализации и ще ни помогне да достигнем целевата си CPA,“ заявява Британи Бингам (Brittany Bingham), директор „Онлайн маркетинг“. „Само след три седмици тестване на Smart Bidding на AdWords установихме 44% увеличение на реализациите, което е невероятно. С нетърпение очакваме да приложим мащабно Smart Bidding с целева CPA в повече кампании.“

3 Capterra предлага интелигентен начин за намиране на правилния бизнес софтуер, като осигурява на купувачите изчерпателни потребителски отзиви, оценки на продукти и подробни информационни графики. С голяма, сложна по структура кампания, която обхваща над 1 милион ключови думи, 400 категории софтуер и е насочена към повече от 30 държави, рекламният й екип иска да се раздели с ръчното офериране, за да може да се съсредоточи върху други възможности за растеж. Закари Рипщайн (Zachary Rippstein), директор „Рекламиране“ в Capterra, заявява следното: „С използването на Smart Bidding на AdWords спечелихме толкова голяма ефективност. Което е по-важно обаче, установихме огромно подобрение в ефективността и ръста на печалбата в долари. Като използвахме целевата CPA, успяхме да стимулираме със 121% по-висока печалба по време на тестовия период в сравнение с контролния.“

За да научите повече за Smart Bidding на AdWords, посетете Помощния център и прегледайте нашите най-добри практики, за да постигнете максимален успех с автоматичното офериране. Ако сте рекламодател в DoubleClick или търсите управление на оферти и кампании в няколко машини за търсене, научете повече за интелигентното офериране в DoubleClick Search.

http://adwords-bg.blogspot.bg/

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

За нас и за този блог

Ние сме компания за дигитален маркетинг с фокус върху подпомагане на нашите клиенти да постигнат отлични резултати в няколко ключови области.

Изпратете запитване 

Абонирайте се за нашия бюлетин!

More from our blog

See all posts